Sådan vælger du en kontorstol

Sådan vælger du en kontorstol

Det er ikke altid lige nemt at finde en kontorstol på nettet, og slet ikke når man tænker på hvor mange forskellige forhandlere, der findes i form af de fysiske butikker og webshops.
Via denne liste kan du bruge 3 simple trin til, hvordan du vælger en kontorstol. På den måde skal du hverken bruge særlig meget tid på at søge og samtidig sparer du penge, da du så undgår et muligt fejlkøb.

Find ud af hvilken kontorstol du søger

Overordnet findes der tre forskellige typer af kontorstole. Alle tre har deres egne fordele og ulemper, men hvis du nøje overvejer dine egne behov, vil du helt sikkert finde en eller to modeller, som du kan bruge.

Ergonomiske kontorstole

Det smarte ved ergonomiske stole er, at de kan hjælpe med at aflaste din krop. Når du sidder ned i løbet af en lang arbejdsdag, kan det være rart med en smule aflastning.
Stolen giver dig et stort udvalg af forskellige indstillingsmuligheder, sådan at du selv kan indstille den efter dine egne behov. Med andre ord får du med sådan en stor et godt helbred, bedre trivsel, optimeret arbejdsproces samt støtte til kroppen dagen lang.

Kontorstol med høj ryg

Rigtig mange danskere tror, at disse modeller er identiske med de ergonomiske, men de tager grueligt fejl, da en kontorstol med høj ryg ikke opfylder de ergonomiske krav.
Stolen ligner på mange måder, men har ikke lige så mange indstillingsmuligheder, når det kommer til ryggen, nakken og armene. Der er med andre ord mindre fokus på ergonomi, hvilket resulterer i en billigere pris. Rigtig mange køber disse, da de er flotte og behagelige at sidde samt at prisen er billigere.

Kontorstole med lav ryg

Denne model er den absolut mest solgte på nettet. Prisen er presset helt i bund, og så fylder selve kontorstolen minimalt på kontoret eller hvor man nu vil placere den.
Disse modeller med lav ryg har de mest basale indstillinger som fx hæve/sænke funktionen samt rygstøtten.
Hvis du overvejer sådan en stol, kan du med denne bonus info være endnu mere tryg ved et køb. Forskning har vist, at disse modeller faktisk fremmer helbredet endnu mere end vi hidtil har troet.
Hvordan hænger det sammen? Fordelen ved en stol med lav ryg er, at den sørger for at du netop ikke sidder alt for behageligt, og på den måde bevæger dig mere i løbet af en det. Dette fremmer blodcirkulationen, og sørger, for at din krop har det bedste udgangspunkt for at arbejde optimeret.