Professionel fugtmåling – Hvad er det, og hvordan virker det?

At holde vores hjem tørt og fri for fugtrelaterede problemer kan være en vanskelig opgave. Sandheden er, at for meget fugt i dit hjem kan føre til forskellige strukturelle problemer, sundhedsproblemer og endda skimmelsvamp! Professionel fugtmåling er den perfekte måde at sikre, at dit hjem forbliver i tiptop stand. Men hvad er professionel fugtmåling egentlig, og hvordan fungerer det? Lad os kigge lidt nærmere på det.

Hvad er professionel fugtmåling?

Professionel fugtmåling er en proces, der anvendes af fagfolk til at måle mængden af fugt i vægge, gulve, lofter og andre overflader i dit hjem. Ved at gøre dette kan de identificere potentielle problemer, før de bliver til alvorlige problemer. Dette sikrer, at eventuelle nødvendige reparationer eller vedligeholdelse udføres hurtigt og effektivt, før der opstår en reel skade.

Hvordan fungerer professionel fugtmåling?

Processen med professionel fugtmåling omfatter et par forskellige trin. Først vil et professionelt firma bruge særligt udstyr til at måle den relative luftfugtighed (RH) i bygningen. Dette hjælper dem med at måle mængden af vanddamp i luften samt dens temperatur. Derefter bruger de infrarød termografi til at opdage skjulte vandkilder i vægge, gulve eller lofter. Endelig bruger de en pinless meter til at måle overfladen og undergulvet for yderligere fugtniveauer. Disse målinger sammenlignes derefter med acceptable industristandarder. Herefter identificeres eventuelle potentielle problemområder med henblik på yderligere undersøgelse eller afhjælpning, hvis det er nødvendigt.

Konklusion

Professionel fugtmåling er et vigtigt redskab til at opretholde sunde levevilkår i dit hjem eller i din virksomhed. Ved at bruge specialudstyr til at måle RH-niveauer, infrarød termografi til at opdage skjulte vandkilder og pindløse målere til at måle overfladen og undergulvet for yderligere fugtniveauer – kan fagfolk hurtigt udpege potentielle problemområder, før der opstår alvorlige skader! Vil du have tjekket om du har fugt eller svamp i huset? Få et tilbud på fugtmåling hos firmaet Total Skimmelrens.