Ny tilstandsrapport

Tilstandsrapport

Når du skal sælge dit hus skal der laves en tilstandsrapport. Det der spiller ind der er dit hus’ tilstand og skader og lign. Det kan blive dyrt for dig hvis du ikke har styr på tingene, så det kan godt betale sig at holde sin bolig i tip top stand. Her er lidt tips til ting du kan gøre for at holde dit hus i orden.

Maling
Du kan nemt give dit hus en ansigtsløftning ved at male indvendig. Dog kan malerarbejde hele huset indvendig være dyrt og vanskeligt at få gjort. Du kan spare både tid og penge ved strategisk at male mindre bidder nu og d, hvor det lige trænger. Den første ting du skal bruge, er en spot-on farve match. Den eneste måde at få dette er at gemme maling fra din nuværende maling til fremtidige touch-ups. Hvis du har malingrester, skal du blot rullemale over de grimme pletter på dine vægge. Når malingen tørrer, efterlader det dig med en mur, der ser ud som om du lige malet det hele.
Hvis du ikke har nogen malingrester, kan du stadig retouchere dine vægge, selvom din indsats vil være mere krævende end spot maleri. Tag en prøve af din farve til din lokale malerforretning eller byggemarked og få din maling tonet til at matche. Når du er klar til at male dine vægge, male da den beskidte væg fra hjørne til hjørne, være omhyggelig med at holde den nye maling væk fra enhver overflade, du ikke ønsker at male. Hvis der er en nuance forskel, vil du ikke lægge mærke til det, selvom muren du male går direkte op mod en anden væg.
Hvis du forsøger at dække nikotin-farvede vægge, bliver du nødt til at anvende en grunder til væggene, før du anvender maling. Nikotin vil forhindre din maling i at blive siddende på væggen og vil forårsage bobler. Desuden, hvis røg eller andre lugte er et problem, kan du tilføje et par dråber vanilje til din maling. Dette vil bidrage til at bekæmpe lugtgener, der er sivet ind i din væg.

Tagrender
Selvom tagrender kan gå næsten ubemærket hen, når man ser på dit hus, er de den vigtigste forsvarslinje mellem dit fundament og vægge og elementerne. Tagrender er designet til at fange vand og snavs afstrømning fra dit tag og lede den væk fra dit fundament, og en af de vigtigste årsager til vand ophobning i kældre er manglende tagrende vedligeholdelse og ordentlig vand omdirigering.
Rens dine tagrender mindst en gang om året ved fysisk at fjerne snavs og skylle dem grundigt med en haveslange.
Sørg også for regelmæssigt at kontrollere, at dine tagrender er korrekt fastgjort og udskifte alle sektioner, der synes at være beskadiget eller utæt.
Tjek regelmæssigt dit tag for skader. Beskadiget, misfarvede eller revnede tagsten bør snarest udskiftes for at forhindre behovet for at udskifte dit tag, vand-beskadigede spær, eller vægge, når du endelig opdager en lækage. Under inspektionen af dit tag, bør du være særligt opmærksom på tagsten omkring ovenlys, ventilationskanaler og skorstene, da disse områder er de mest tilbøjelige til at få lækage.

Book et møde med Gaihede og hør mere omkring en tilstandsrapport på jeres ejendom.